Nieuw: Training Typologie voor vrijwilligers!

Op 17 november biedt Welzijn op de Hoek in samenwerking met Coalitie Erbij de training ‘typologieën en interventieprofielen aan voor vrijwilligers in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’.

Tijdens de training wordt er uitleg gegeven over een hulpmiddel dat is ontwikkeld door Prof. Dr. Anja Machielse om geschikte interventies/ methodes te vinden. Deze methodes passen bij de behoeften en de mogelijkheden van ouderen die eenzaam of sociaal geïsoleerd zijn. Dit hulpmiddel heet ‘de typologieën met interventieprofielen’. Na het volgen van deze training beschik je over methodes die gesprekken over eenzaamheid en sociaal isolement makkelijker maken.

Aan de hand van filmpjes, stellingen, spel en gesprekken worden vrijwilligers 1 dagdeel door de trainer en trainersacteur meegenomen in de typologie van eenzaamheid en/of sociaal isolement. De training is speciaal bestemd voor vrijwilligers die regelmatig ouderen (thuis) bezoeken en geïnteresseerd zijn in de onderliggende problematiek en mogelijke aanpak van eenzaamheid en/of sociaal isolement.

Datum: donderdag 17 november
Locatie: Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’
Kosten: gratis, inclusief koffie/thee en wat lekkers
Aanmelden: via contact@welzijnopdehoek.nl, 06-18433081 of
via link https://forms.gle/CRhoz44KTPXzmUt7A
Uiterlijk aanmelden voor 12-11-2023
Tijdstip : Er zijn tweetrainingen

Training 1
09:00 – 12:30 uur

Training 2
13:30 – 17:00 uur

Schuiven naar boven