Aanbod

Wat ga je doen vandaag? Welzijn op de Hoek organiseert naast het aanbod wat er al is in Hoek van Holland, samen met de diverse verenigingen, netwerkpartners, sociaal ondernemers, bewoners en professionals, allerlei activiteiten in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ en op andere plekken in Hoek van Holland.

Het Huis van de Wijk is een ontmoetingsplek voor bewoners uit Hoek van Holland; een ruimte voor denkers en doeners. Hier kan je onder andere samen actief zijn, mee doen, andere mensen ontmoeten, vergaderen, iets leren van en aan een ander of zelf iets organiseren en aanbieden. Hierbij staat gezelligheid en elkaar ontmoeten centraal. Of je nu houdt van aarde onder je vingers, een bakkie drinken, samen eten, creatief bezig zijn of sporten er is altijd wat te doen. Wat denk je van een digitale ondersteuning, het taalcafé, (stoel)gym of biljarten. Het kan allemaal!

Alle activiteiten op een rij


Klik hier

Alle trainingen en cursussen op een rij


Klik hier

Activiteiten vakantie

Klik hier

Praktische informatie

Alle activiteiten en cursussen zijn terug te vinden op Facebook en Instagram. Kijk hier voor het recentste overzicht.

Met vragen over activiteiten kun je contact opnemen via hoekstee@welzijnopdehoek.nl, bel naar 0174 – 384 588 of loop even binnen en kijk bij het folderrek.

Gebiedsgids Hoek van Holland

Bekijk hier ook de gebiedsgids 65+ Hoek van Holland voor een algemeen beeld voor Hoek van Holland.

Gezond010

Proosten op een gezonder voedselaanbod!

Welzijn op de Hoek vindt dat welzijn en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Investeren in gezondheid draagt bij aan het welzijn van de Hoekenezen. Daarom zijn we aangesloten bij het netwerk gezond010. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het voedselaanbod van Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Dat betekent bijvoorbeeld dat er altijd water staat, dat gezonde snacks opvallender gepresenteerd worden dan de ongezonde varianten en dat er verantwoord gekookt wordt.

Belevingstuin

De belevingstuin is via Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ en via de buurt toegankelijk. Het is een tuin van, voor en door Hoekenezen. Iedereen kan er zo binnenlopen. Dus wees welkom. Op werkdagen is de tuin geopend van 09:00 – 17:00 uur.

Het ontwerp van de tuin zorg ervoor dat deze extra toegankelijk is voor ouderen. De kweektafel is bijvoorbeeld op zithoogte. In de tuin komen meerdere elementen terug, zoals kleuren, geuren, kunst en cultuur. Zo staat het kunstwerk ‘De Ledlopers’ met bijbehorend gedicht van kunstenares José Knippenberg-Fronen ook in de belevingstuin.

De belevingstuin is ook een sociaal ‘verkeersplein’, waar oud en jong, vitaal en minder vitaal samenkomen , samen werken en samen genieten. Daarom noemen we een belevingstuin ook wel een Powergarden. Ook ouderen worden gestimuleerd meer te bewegen, onder andere door het looppad, maar ook de inzet van beweegactiviteiten. Kinderen kunnen zich o.a. vermaken met een wilgentunnel. Door samen te tuinieren, leren buren elkaar beter kennen.

Schuiven naar boven