Gezellig samenkomen en bewegen

Wil je veilig, ouder en gezond thuis blijven wonen, of juist meer in balans blijven met valpreventie, of zo vitaal mogelijk gezond, gezellig en prettig ouder worden? Dan zijn hier diverse gratis cursussen voor bij Welzijn op de Hoek! In samenwerking met diverse partijen starten in oktober wekelijkse trainingen voor 55+ ers om in balans te blijven, fitter en gezonder te worden en veiliger in uw eigen woning te kunnen blijven wonen.

Valpreventie – Meer Bewegen Minder Vallen (MBMV)

Kom in beweging en wordt op een gezellige manier fitter bij de gratis cursus MBMV – valpreventie. Wil jij ook op een leuke en gezellige manier fitter worden? Tijdens MBMV werken we aan conditie, balans, coördinatie, het versterken van de spieren en de kennisfuncties in de hersenen.

Tijdens de 10 bijeenkomsten komen er verschillende thema’s aan bod. De bijeenkomsten zijn 1 keer per week, en starten halverwege oktober op de dinsdag middag bij Boutique Fitness Studio. Na afloop staat er een kopje koffie/thee voor u klaar. Voor MBMV is van tevoren een informatiebijeenkomst met intake op 21 of 25 september op persoonlijke uitnodiging. Bij deze bijeenkomst is er onder andere een fysiotherapeut en beweegcoach aanwezig.

Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM)

Een gratis programma voor 55-plussers die lang en gezond thuis willen blijven wonen. Het persoonlijk voedingsadvies, de balans- en beweegtraining van TOM zorgen er samen voor dat je sterker wordt en de kans op vallen verkleint. Ook vergroot je je sociale contacten en bouw je een gezellig netwerk op. Na afloop staat er een kopje koffie/thee voor u klaar of wordt er soms gezamenlijk afgesloten met een lekkere maaltijd.

De TOM training duurt 15 weken en de bijeenkomsten zijn 2 keer per week op de maandag en vrijdag ochtend met af en toe een lunch, en starten halverwege oktober in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. Voor TOM is van tevoren een informatiebijeenkomst met intake op 21 of 25 september op persoonlijke uitnodiging. Bij deze bijeenkomst is er onder andere een fysiotherapeut en beweegcoach aanwezig. Daarnaast zal er op 2 oktober een intake met de diëtist zijn.

De Positieve GezondheidsClub

Een programma voor 60-plussers dat inzet op het verbeteren van vitaliteit en gezondheid en gezellige contacten van 60 jaar. Met als doel zo vitaal, gezond en prettig mogelijk ouder worden. De Positieve GezondheidsClub is een gratis programma, dat leerzaam is, een clubgevoel geeft, de zelfredzaamheid versterkt, leuk en ontspannend is en zorgt dat je in beweging blijft. En heel belangrijk, het programma wordt afgestemd op de wensen en behoeften van de bewoners die meedoen. De bijeenkomsten zullen wekelijks gaan plaatsvinden in De Atlas op de donderdag middag.

Informatie of aanmelden

Vragen of aanmelden via alle activiteiten kan via contact@welzijnopdehoek.nl of 0174 – 384 588. Aanmelden is verplicht! Na aanmelding wordt er voor MBMV en TOM een afspraak gepland voor de informatiebijeenkomst en intake op 21 en 25 september in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’.

Schuiven naar boven