Geslaagd Fitfestival Hoek van Holland

Nog aan het nagenieten van een geslaagd Fitfestival!

Met maar liefst 38 aanbieders startten we de dag met een netwerkmoment waar veelbelovende contacten werden gelegd. Daarna stroomden de bezoekers binnen die voor informatie over gezondheid, bewegen, vrijetijd, taal, digitaal en eHealth-producten langs kwamen.

Er was van alles te vinden om geestelijk en lichamelijk fit te worden of te blijven. Leuke laagdrempelige scans die laten zien welk vrijwilligerswerk of welke activiteiten passend zijn.

Diverse gezondheidstesten, met ernaast de sport- en beweegaanbieders om zelf ideeën op te doen om actief bezig te zijn. Maar ook welke (digitale) hulpmiddelen er zijn om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Maar ook veilig thuis te kunnen blijven wonen met advies van de EHBO en Brandweer. Daarnaast zijn er vele vragen gesteld over de mogelijkheden voor toeslagen, AOW-tegoed, en andere financiële vragen.

Naast een enorme berg aan informatie waren er ook workshops van Meer Bewegen Voor Ouderen, Wijkcollectie en de Country Line Dance. Aan de laatste workshops deden naast bezoekers ook standhouders spontaan mee. En dat alles onder het genot van heerlijke soep met broodjes en een gezonde loterij, waar prachtige fruitmanden en aardbeien werden verloot.

We kunnen dus terug kijken op een mooi Fitfestival, met veel interactie en gezelligheid. Op naar volgend jaar!

Schuiven naar boven